Ville Kari

omakuva
ville pähkinänkuoressa

Ville pähkinänkuoressa

Olen Ville Kari, 33-vuotias Helsingissä asuva tuplamaisteri sekä strategian ja liiketoiminnan kehittämisen ammattilainen, joka työskentelee yritysten digitransformaation parissa.

Ensimmäisen kosketuksen moderniin teknologiaan sain, kun isä osti perheellemme Commodore 64 -tietokoneen minun ollessa pieni. Olin aivan myyty. Tästä eteenpäin olen ollut tavalla tai toisella kiinnostunut teknologian luomista mahdollisuuksista, ja KTM:nä kiinnostukseni on 'luontaisesti' kohdistunut teknologian liiketoimintahyötyihin.

Kotoisin olen Karjalan kunnailta, Joensuusta, ja itä-suomalaisuus on edelleen vahva osa identiteettiäni. Uskon, että posiitivinen tekemisen meininki ja pilke silmäkulmassa vievät pitkälle. Saan energiaa asioiden edistämisestä yhdessä eri ihmisten ja sidosryhmien kanssa, ja siksi olen parhaimmillani ympäristöissä, joissa pääsen ratkaisemaan liiketoimintaongelmia organisaatioiden eri tasoilla.

Koulussa viihdyin hyvin, mistä on jäänyt todisteeksi kaksi maisterin tutkintoa Lundin yliopistosta ja Jyväskylän yliopistosta. En ole jälkikäteen osannut arvioida, että kumpi minulle oli opinnoissa se tärkein draiveri - 1) mahdollisuus oppia uusia asioita ja haastaa itseään älyllisesti (nörttiys) vai 2) mahdollisuus tehdä asioita yhdessä muiden kanssa (sosiaalisuus). Nämä kaksi ovat kuitenkin minun tärkeimmät draiverit edelleen. Mielestäni oppiminen ei lopu koskaan, ja löydän itseni yhä uudestaan paneutumassa uusiin mielenkiintoisiin liiketoimintaan, talouteen ja teknologiaan liittyviin aihepiireihin.

Työkokemukseni on keskittynyt liiketoimintastrategian, liiketoiminnan kehittämisen ja myynnin ympärille - teknologia-kontekstissa. Nykyisessä työssäni autan pohjoismaisia yrityksiä onnistumaan digitaalisessa transformaatiossa.